torsdag 21 februari 2013

Eget knäckebröd :)

Är på riktigt bakhumör :) har nu testat att göra eget knäckebröd á la LCHF.

Så här gör du:

Ca 12 små bröd
1 ägg
1dl vatten
1/2 tsk salt
1dl linfrön
1dl sesamfrön
1dl hackade pumpafrön
1/2 dl kokosnötsmjöl
1tsk bakpulver
Pumpafrön och grovt salt att strö över.

Sätt ugnen på 190 grader. Vispa samman ägg, vatten och salt i en bunke.
Rör ihop dee andra ingredienserna och låt dem svälla i ca 5 minuter.
Kavla ut tunnt på ett bakplåtspapper med hjälp av lägga ett oljat bakplåtspapper ovanpå. För över till en plåt och skär bitar, strö sedan över pumpafrö och flingsalt.

Grädda i ca 45 minuter och stäng sedan av ugnsvärmen och låt stå i eftervärme i ca 30-40 minuter. Låt svalna lite på plåten och lyft sedan över till galler för att svalna helt. Detta utan bakduk :)




2 kommentarer:

  1. En liten fråga:
    Hur kände du dig i början?? Såsig i huvudet?? Hur länge varade det??

    kram mostern

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såsig var ordMen efter en vecka kändes det mycket bättre och kroppen hade vant sig att vara utan socker.

      Radera