Ikväll blir det moussaka, en fantastisk medelhavsrätt som är super för oss LCHF:are :) delar av mig av receptet här:
Moussaka
1 stor aubergin
Olivolja till stekning
1 stor gul lök
66 gr tomatpuré
Salt
Svarpeppar
1dl riven ost
1dl grädde
1 ägg
Kanel
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Skölj och ansa auburginen. Skär av ändarna och skiva i centermetertjocka skivor.
3. Stek skivorna gyllenbruna i olivolja.
4. Skala och hacka löken fint. Stek löken mjuk och gyllengul. Lägg över löken i en gryta.
5. Bryn köttfärsen och lägg tillsammans med löken. Tillsätt tomatpuré och krydda med salt, peppar och kanel.
6. Smörj en ugnsfast form. Varva aubergin med köttfärs och ost i formen.
7. Vispa upp ägget med grädden och häll över moussakan.
8. Grädda moussakan i ca 45 minuter-1 timma, beroende på hur hög formen är. Eventuellt kan du täcka moussakan med folie för att den inte ska för mycket färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar