onsdag 20 februari 2013

Brödbakning

Nu har jag legat sjuk i några dagar och inte gjort någonting alls :(
Men idag fick jag tipset av S om ett bröd som skulle vara supergott att rosta. Ingen tid att förlora utan bara att knalla till affären och inhandla ingredienserna.

Så här bakar du superbrödet:

Mandel- och hasselnötslimpa

Sätt ugnen på 175

Blanda:
4,5dl mandelmjöl (mal själv eller köp färdigmalt)
2,5 dl hasselnötsmjöl (detta får man mala själv.
1dl pumpafrön (jag använde solrosfrön)
1/2 dl fiberhusk
2tsk bakpulver
1tsk salt

Blanda (i en annan skål):
100gr färskost
1dl grädde
1dl rapsolja
2dl creme fraiche
6 ägg

Blanda ihop allt och låt fiberhusket jobba i några minuter, häll "degen" i en brödform (ev. smörat och "bröat" med t.ex. sesamfrön eller liknande)

Strö ev. sesamfrön på toppen

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 1/2 timme

Tack Sanna för receptet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar